Mis niet de Tour de France door de Dordogne
05 53 40 99 27
Tour de France

Tour de France

Mon séjour
14/03/2021
21/03/2021

Tour de France passeert de Dordogne.

Hebt u samen met de kinderen weleens de tour bezocht? Een live bezoek aan de Tour de France is een belevenis, die zullen de kinderen niet snel vergeten, zelf beleven, daar kan niets tegenop. Deze unieke wielerwedstrijd moet men een keer hebben meegemaakt.

Het zal niet de reden zijn om de vakantie te boeken naar de Dordogne, maar als het langs uw vakantieadres Bosc Nègre gaat mag u het niet missen! Deel samen met uw kinderen de ervaring van het aanmoedigen van de renners in de tour de France. Maar ook het spektakel van het hele tourcircus.

De TDF2017 10e etappe start in Perigueux op Dinsdag 11 juli met als eindpunt Bergerac. Via de grotten van Lascaux vervolgt de tour zijn weg via Sarlat, de Vallei van de Dordogne (34 km vanaf Bosc Nègre) eindigt op die dag in Bergerac (49 km vanaf Bosc Nègre).

Herkansing op woensdag 12 juli, dan vervolgt de tour zijn weg door de provincie Lot en Garonne. De 11e etappe start in Eymet en zal via Miramont de Guyenne (49 km vanaf Bosc Nègre) doorrijden naar Pau. parcours lot en Garonne.jpg

Een paar goede tips voor het bezoeken van de tour:

  1. Bestudeer van te voren waar de tour precies langs komt
  2. Zet die informatie op uw telefoon
  3. Neem een picknick mee

Neemt u zelf uw racefiets mee om in de voetsporen van uw helden te treden. Ervaar hoe het is door het heuvellandschap van de Dordogne te fietsen.

Met dank aan Conseil Départemental Dordogne voor het leuke affiche.